Одбележана 9 годишнината од членството на Хрватска во НАТО

Во Хрватскиот сабор на 12 април беше одбележана 9 годишнината од членството на Хрватска во НАТО. На седницата присуствуваа политичките и воените лидери кои се сложија дека Хрватска ја остварила својата прва стратешка цел, која е залог за сигурноста и на тој начин го зајакна севкупната положба на меѓународната сцена.