14 летна школа организиран од Prague Security Studies Institute во соработка со НАТО Дивизијата за Јавна Дипломатија и Министерството за надворешни работи на Република Чешка ќе се одржи од 1-7 јули 2018 во Орлик, Република Чешка.

Сите заинтересирани кандидати од Република Македонија можат да најдат повеќе информации и апликациона форма на следниот линк:

http://pssi.cz/security-scholars-program/summer-school