Tuesday, October 22, 2019

Колумбија станува партнер на НАТО

Колумбија следната недела и официјално ќе добие статус на „партнер од светот“ на НАТО, прва од Латинска Америка, изјави претседателот на Колумбија, Хуан Мануел...

НАТО го осуди отварањето на кримскиот мост

НАТО го осуди отварањето на мостот кој ги поврзува полуостровот Крим и Русија оценувајќи дека Москва уште еднаш покажала дека не го почитува меѓународното...

НАТО се сели во нова зграда вредна повеќе од милијарда долари (Видео)

Една година откако претседателот на САД, Доналд Трамп помпезно го отвори новото седиште на НАТО од стакло и метал вредно милијарда долари, службениците на...

ПОВИК: НАТО ЛЕТНА ШКОЛА 2018

14 летна школа организиран од Prague Security Studies Institute во соработка со НАТО Дивизијата за Јавна Дипломатија и Министерството за надворешни работи на Република...

Застапеност на жените во НАТО

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, во 2017 година ги повика сите земји членки на Алијансата да прифатат повеќе жени во своите вооружени сили...

НАТО повик за стажирање во алијансата за 2019 година

Како меѓународна организација, НАТО се карактеризира со разновидност. Луѓе од различно потекло и култури, стилови на работа и начини на размислување работат тука. Ова...