Tuesday, October 22, 2019

Примени 125 нови професионални војници во АРМ

На свечена церемонија во Министерството за одбрана, 125 граѓани на Република Македонија денеска беа примени како професионални војници во Армијата на Република Македонија. На...

Панел дебата: Предизвиците на Република Македонија пред самитот на НАТО во 2018 година

На 10 мај 2018 година во хотелот Мериот во Скопје се одржа панел дебата организирана од Институтот за Јавни Политики на тема: “Предизвиците на...

Ако се реши името НАТО ќе ја покани Македонија за членка

Ги поздравувам напорите за изнаоѓање решение, а ако се реши проблемот, тогаш НАТО ќе ја покани Поранешната југословенска Република Македонија да стане членка на...

Министерката за одбрана на средби во Стејт Департментот

Министерката Радмила Шекеринска на вториот ден од официјалната посета на САД се сретна со заменик – помошникот на секретарот за одбрана на САД, Лора...

Талат Џафери: И покрај тоа што не сме членка во НАТО, даваме голем придонес...

Мирот и стабилноста подразбираат соработка помеѓу државите на полето на безбедноста, вклучително и во рамките на НАТО. Република Македонија, уште од своето осамостојување, за...

Џорџ Робертсон на чело на Охридската група за поддршка на македонското членство во НАТО

Се конституираше групата наречена „Охрид“ која треба да даде поддршка на интеграцијата на Македонија во НАТО, соопшти при посетата на Македонија поранешниот генерален секретар на...

Министерката Шекеринска на тркалезна маса на Атлантскиот совет во Вашингтон

Заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска ја започна официјалната посета на Соединетите Американски Држави со учество...

Заменик-министерот Максути на НАТО-студентска симулација на тема „Македонија во пресрет на самитот во Брисел“

Заменикот-министер за одбрана Беким Максути денеска се обрати на отворањето на НАТО-студентската симулација посветена на Македонија пред самитот на НАТО во Брисел. Студентската симулација...

Стево Пендаровски: Македонија не треба да се плаши од соочување со светот, бидејќи има...

Трибуна: Г-не Пендаровски, кои се Вашите ингеренции како национален координатор за подготвка на Македонија за членство во НАТО? Колкаво е Вашето поле на делување? Стево Пендаровски: Елементите...

Пендаровски – НАТО не е единствена, но е најдобрата алтернатива за Македонија

После сите компаративни анализи што може да ги извлечеме на таа тема, не можам да видам дека постои друга организација, во некој друг регион...
0FansLike

Најнови вести